Kontakta oss, ring för VVS rörmokare jour akut i Stockholm
Nibe värmepumpar logotyp
Metro Therm logo varmvattenberedare

Varmvattenberedare Nibe & Metro installation, jour, service & erbjudanden

Vi utför reparation, service och nyinstallation av varmvattenberedare till bra priser.

Har du problem med varmvattenberedare från Nibe, Metro eller något annat märke som CTC eller THermia och är i behov av snabb service i Stockholm? Oavsett vilket märke din VVB har, så kan vi på Alvis Rörkut Service hjälpa dig.

Se våra erbjudanden på Nibe 300 Compact, Nibe Eminent 55 varmvattenberedare. Sveriges populäraste varmvattenberedare! Samt vårt erbjudande på den kompakta och prisvärda Metro Cabinet 110 liter.

Vi har jour dygnet runt 365 dagar om året i Stockholms län om ni har akuta problem med er Nibe varmvattenberedare.

Jour varmvattenberedare i Stockholm

Vi har jour på varmvattenberedare i hela Stockholm län för när situationer när din varmvattenberedare gått sönder vid fel tillfälle. Ifall varmvattenberedaren läcker eller slutar göra varmvatten.

  • Läcker din varmvattenberedare
  • Har den slutat producera varmvatten?
  • Drar varmvattenberedaren onormalt mycket el?
  • Hörs missljud från varmvattenberedaren?
  • Vi hjälper dig med varmvattenberedare från CTC, Metro, Nibe & Thermia

Ring oss på Alvis Rörakut Service vi har Jour 24/7 i hela Stockholm på Varmvattenberedare!

Varmvattenberedare Nibe Metro VVB Stockholm 300 compact

Kampanj Varmvattenberedare med installation

Vi på Alvis Rörakut kan leverera allt inom NIBE VVB & Metro Therm sortiment gällande varmvattenberedare!
Här är några utvalda populära modeller av varmvattenberedare som vi har bra erbjudande på:

NIBE Compact 300L CU Varmvattenberedare 300 liter

Komplett paket med varmvattenberedare, leverans, installation, demontering och bortforsling av den gamla varmvattenberedaren.

Nibe Compact är en rejält tilltagen varmvattenberedare för större hushåll som har behov av större vattenmängder. Den goda isoleringen bidrar till låg energiförbrukning.

Inkluderar även materialkostnad för den nya installationen och intyget från Alvis Rörakut Service som är din installationsgaranti.

NIBE Compact är det rätta valet för de flesta villahushållen.
Det finns tre olika typer av korrosionsskydd att välja på: rostfritt stål, koppar eller emalj.
Varmvattenberedaren ansluts till 400 V 2-fas (ger effekt på 3 kW), alternativt 230 V 1-fas (ger effekt på 1 kW)
Termostaten är inställbar upp till 80°C.
Höjd: 1710mm
Bredd: 600mm
Djup: 615mm

Pris avser kopparmantlad varmvattenberedare.

Total före 27 200 kr

Efter rot 23 360 kr

Kontakta oss för att få professionell hjälp med köp och installation av en ny varmvattenberedare.

Nibe Compact 300L Varmvattenberedare

NIBE Eminent 55 CU Varmvattenberedare 55 liter

Komplett paket med varmvattenberedare, leverans, installation, demontering och bortforsling av den gamla varmvattenberedaren.

Nibe Eminent 55 är en varmvattenberedare för sommarstugan eller fritidshuset. Med sin volym på 55 liter räcker det till både dusch och diskning.

Inkluderar även materialkostnad för den nya installationen och intyget från Alvis Rörakut Service som är din installationsgaranti.

Det finns tre olika typer av korrosionsskydd att välja på: rostfritt stål, koppar eller emalj.

Isoleringen består av formgjuten polystyren (EPS) för den bästa värmeisoleringen. Varmvattenberedaren är försedd med sladd och stickpropp för att enkelt ansluta den samt en komplett ventilutrustning, med blandningsventil, avstängnings-/backventil samt säkerhetsventil med avtappningsfunktion.

Termostaten är inställbar upp till 80°C.

Höjd: 750mm
Bredd: 455mm
Djup: 467mm

Pris avser kopparmantlad varmvattenberedare.

Total före 16 000 kr

Att betala efter rot 14 950 kr

Nibe Eminent 55 Varmvattenberedare

Metro Cabinet 110 liter

Komplett paket med varmvattenberedare, leverans, installation, demontering och bortforsling av den gamla varmvattenberedaren. Även all materialkostnad för den nya installationen och intyget från Alvis Rörakut Service som är ditt installationsgaranti.

Metro Cabinet 110 liter är perfekt att placera på trånga ställen.
Metro Cabinet varmvattenberedare och elpatron är gjord av kvalitets rostfritt stål för att klara aggressiva och kalkhaltiga vatten.
Varmvattenberedaren ansluts till 400 V 2-fas (ger effekt på 3 kW), alternativt 230 V 1-fas (ger effekt 1 kW)
Höjd: 1134mm
Bredd: 420mm
Djup: 420mm
Vikt 48kg

OBS detta avser vägghängd modell. Vid golvstående tillkommer kostnad för stativ.

Total 17 599 kr före rot

Att betala 14 830 kr efter rot

Metro Cabinet 110 Liter Varmvattenberedare

Vanliga frågor om varmvattenberedare

Vad kostar en varmvattenberedare?

Priset för en NIBE varmvattenberedare på 300 liter för husbehov ligger runt 23 000kr med installation.

Hur stor varmvattenberedare behövs?

I en normalstor villa med fyra personer brukar det man rekommendera en varmvattenberedare på 300 liter för att varmvattnet ska räcka till allas duschar.

Till fritidshus brukar det räcka med en mindre varmvattenberedare på 55 liter eller 110 liter.

Får man byta varmvattenberedare själv?

Ja man kan byta varmvattenberedare själv om man har kunskap och tid för det. Har man inte tid eller kunskapen är det bättre att anlita en VVS-montör, då blir det korrekt gjort och du får garanti på installationen.

Vilken varmvattenberedare är bäst?

NIBE Compact har vunnit många tester och passar hushåll som behöver en större varmvattenberedare.

Fördelarna är att de är svensktillverkade, har låga förluster, hög maximal temperatur, snygg design och att den finns med olika korrosionsskydd (rostfritt, emalj, koppar).

Varför ska man välja NIBE:s varmvattenberedare?

NIBE är ett svenskt företag som utvecklar och tillverkar i Markaryd. NIBE har tillverkat varmvattenberedare sedan 60-talet. De har hög kvalitet och hållbarhet och är samtidigt prisvärda och effektiva.

Vi reparerar, utför service & byter din varmvattenberedare i Stockholm

Vi på Alvis Rörakut Service kan hjälpa dig med både reparation och service av din befintliga varmvattenberedare. Har du problem med din varmvattenberedare felsöker vi och sedan får du ett kostnadsförslag för reparationen. Börjar din varmvattenberedare bli till åren kan det vara svårt eller inte alls gå att få tag i reservdelar. Det är i dessa fall oftast mer lönsamt att köpa en ny varmvattenberedare som ni kan ha tiotals år. Nya varmvattenberedare är effektivare än äldre modeller, så kostnaden för en ny kan i många fall sparas in på några år med nuvarande elpriser.

Alvis Rörakut Service hjälper dig att välja och installera en ny varmvattenberedare till fast pris. Vi jobbar med de största märken på marknaden för varmvattenberedare Nibe och Metro.

Bergvärmepump från Nibe som fått värmepumpservice på jour i Stockholm

Hur stor varmvattenberedare behöver jag?

Hur stor varmvattenberedare du behöver beror på hur många som bor i ert hushåll och använder varmvatten till att duscha och diska.

När du köper en ny varmvattenberedare bör du välja en som är dimensionerad för ditt hushålls varmvattenbehov. Behovet av varmvatten påverkas av hur många man är i familjen, hur mycket man duschar, har badkar, handdiskar o.s.v.

Statens Energimyndighets rekommendation är:

  • Familj med dusch = 200 liter
  • Familj med badkar = 300 liter
Spara 30% med ROT-avdrag

Vi hjälper dig välja rätt modell av varmvattenberedare. Vi erbjuder många olika modeller av varmvattenberedare för att de ska passa er behov och vara bäst lösning avseende kapacitet, elkostnad och pris.

Val av varmvattenberedare rostfri, koppar eller emalj?

Samma varmvattenberedare finns oftast i olika modeller som rostfri, koppar och emalj. Vilken modell av varmvattenberedare som passar er beror på kvalitén på ert vatten.

Olika material skyddar olika bra mot korrosion. korrosionsskydd är materialet som utgör kontaktytan mot vattnet och det är avgörande för att minimera risken för rost och maximera hållbarheten hos varmvattenberedaren.

Vid lågt pH-värde är en rostfri varmvattenberedare eller en i emalj att föredra, koppar är bra vid höga pH-värden, emalj passar bra för vatten som är kloridhaltiga. Är du osäker på vilken modell, storlek och märke som passar er bäst kan du ringa eller <kontakta oss> så hjälper vi dig med allt från val av bäst modell till en komplett installation av er nya varmvattenberedare.

Vi erbjuder en rad olika varmvattenberedare i olika storlekar och korrosionsskydd från kända och pålitliga tillverkare på den svenska marknaden som NIBE & Metro.

Vad är en varmvattenberedare

Vi tar tillgången till vatten för givet nu för tiden. Den som bor i en lägenhet får varmvattnet genom husets värmesystem. Du som bor i ett eget hus behöver i de flesta fallen ansvarig för att själv ordna produktionen av varmvatten. Det bästa och effektivaste sättet är med en varmvattenberedare.

En varmvattenberedares uppgift är precis som det låter, att värma vatten och förse hushållet med varmvatten. Den vanligaste typen av varmvattenberedare är genomströmningvärmare. Vattnet värms i en eller två värmeslingor som ligger inne i värmepannan eller ackumulatortanken.

Det kanske allra viktigaste med en varmvattenberedare är att man undviker att få legionellabakterier i den och det undviker man genom att alltid ha minst 60 grader i temperatur inställd.

Kontakta oss om du behöver hjälp med att välja en passande varmvattenberedare till ditt hushåll. Vi dimensionerar hur stor varmvattenberedare som behövs för just ditt hushåll

Om Nibe

NIBE är Nordens största värmelösningsföretag och en av Europas ledande tillverkare av varmvattenberedare & värmepumpar. NIBEs affärsidé är att leverera kvalitetsprodukter och energibesparande lösningar för olika typer av bostäder och kommersiella byggnader med inriktning på inomhuskomfort och varmvattenuppvärmning. NIBE utbud tar hand om hela konceptet värme, ventilation, kylning och värmeåtervinning.

Som ett svenskt företag och genom att länge tillverkat olika sorters värmepumpar har det gett Nibe en gedigen kunskap om vad som fungerar i det svenska klimatet. NIBE lägger dessutom stort fokus på att tillverka värmepumpar med lång hållbarhet.

Nibe värmepumpar logotyp
Nibe industrier, Nordens största producent av värmepumpar

Vi utför installerar varmvattenberedare från Nibe & Metro i hela Stockholm län och alla dess kommuner.

Känn dig välkommen att kontakta oss för Nibe varmvattenberedare jour och service. Vi hjälper dig med din Nibe & Metro varmvattenberedare oavsett var i Stockholm du bor: Bromma, Danderyd, Haninge, Huddinge, Hägersten, Järfälla & Jakobsberg, Kungsholmen, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Sollentuna, Sigtuna & Märsta, Södermalm, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Tyresö, Täby, Upplands-väsby, Vallentuna samt Åkersberga

Vi utför säljer och utför även service på andra märken av Varmvattenberedare som Bosch, CTC & Thermia

Säker vatten auktoriserat VVS-företag logo
betalningsmetoder Visa Mastercard Swish Klarna

Ordinarie Tidsbokning

Mån – Fre:      07:00 – 16:00
Lunchstängt: 12:00 – 13:00

Rörjour 24/7

För akuta problem erbjuder vi våra tjänster utanför ordinarie arbetstid 24/7.

08-65 00 144