Kontakta oss, ring för VVS rörmokare jour akut i Stockholm
Gustevsberg Logo
Ifö toalettstol toalett wc-stol logo

Byte toalettstol, erbjudanden på Gustavsberg & Ifö installerat & klart

Vi utför byte, installation och reparation av toalettstolar & WC-stolar till bra priser.

Vi gör det så enkelt och smidigt för dig som kund. Med installerat och klart ingår montering när du får din gamla toalettstol är utbytt till en modernare.
Ifall er toalett är gammal, läcker eller har spruckit kan det vara så den inte längre går att reparera. Ett toalettbyte är en enkel och billig åtgärd som fräschar upp ert badrum.

Vi har färdiga erbjudanden på utvalda modeller från Ifö & Gustavsberg. Är ni ute efter någon annan modell tveka inte på att höra av er för en kostnadsfri offert.

Gustavsberg Toalettstol Nordic³ 3500

Funktionell design med skandinaviska standardmått

Toalettstol installerat & klart, leverans (installation, demontering och bortforsling av den gamla toalettstolen).

Gustavsberg Toalettstol Nordic³ 3500 är tillverkad i hygieniskt, hållbart och tätsintrat sanitetsporslin med glaserad spolkant för enkel rengöring.

Funktioner och Egenskaper
– Fabriksinställd på dubbelspolning på 3 och 6 liter
– Heltäckande kondensfri spolcistern
– Fastsättning med skruvar eller lim
– Sitthöjd på 43 cm
– Dolt vattenlås (S-lås)

7 900 kr* Installerat & klart (före Rot avdrag)

7 150 kr* Installerat & klart (efter Rot avdrag)

* För kommuner längre bort från Stockholm tillkommer 575kr.

Kontakta oss för att få professionell hjälp med en ny toalettstol installerat och klart.

Gustavsberg Nautic 3500 Toalettstol WC-stol

Smidig direktbetalning med:

Ifö Spira 6260 Rimfree

Funktionell design med skandinaviska standardmått

Toalettstol installerat & klart, leverans (installation, demontering och bortforsling av den gamla toalettstolen).

Ifö Spira 6260 är helt utan spolkant vilket gör att bakterier och smuts inte har någonstans att gömma sig och WC-stolen blir mer lättstädad och hygienisk. WC-stolen har hel cisternkåpa med en separat innercistern för vattnet. På så vis undviks kondens på cisternkåpan och den blir också tystare vid återfyllning. Fresh WC, som ger doft och underlättar rengöringen, är standard och doseringstabletten stoppas i via spolknappen. Sitthöjd utan sits 42 cm. 4/2-litersspolning, Inbyggt s-lås. Spolknapp i blank krom.
Ifö Spira har vår rengöringsvänliga glasyr Ifö Clean.

Funktioner och Egenskaper

– Inbyggt S-lås
– 4/2 liters spolning
– Spolknapp i blank krom
– Sitthöjd utan sits 42 cm

9 190 kr* Installerat & klart (före Rot avdrag)

8 440 kr* Installerat & klart (efter Rot avdrag)

* För kommuner längre bort från Stockholm tillkommer 575kr.

Kontakta oss för att få professionell hjälp med en ny toalettstol installerat och klart.

byta toalettstol ifö spira 6260

Smidig direktbetalning med:

Vanliga frågor och svar om byte av handfat

Vad kan vara fel på en toalettstol?

Vanliga fel på en toalettstol kan variera, men några vanliga problem inkluderar:

 • Spolningen fungerar inte korrekt: Detta kan bero på en felaktig spolknapp, problem med spolmekanismen eller en vattenventil som inte stänger ordentligt.
 • Läckage: Om toaletten läcker vatten kan det vara på grund av en skadad packning, sprickor i toalettskålen eller problem med anslutningen till vattenröret.
 • Stopp eller täppa: Om toaletten inte spolar bort avfall ordentligt kan det vara en indikation på en blockering i avloppsröret. Användning av en avloppsrensare eller att kontakta en VVS-tekniker kan vara nödvändigt.
 • Rinnande vatten i toalettskålen: Om vattnet fortsätter att rinna i toalettskålen även efter spolning kan det bero på en defekt flottör eller en felaktig tätning i spolkranen.
 • Sprickor eller skador: Fysiska skador på toalettskålen, cisternen eller andra delar kan leda till läckage eller funktionsproblem.
 • Ljud under spolning: Ovanliga ljud under spolning, som slamrande eller skrapande ljud, kan vara tecken på att något är löst eller felaktigt monterat.

Om du stöter på något av dessa problem är det bästa att överväga att kontakta en professionell VVS-tekniker för att utföra reparationer eller ersättningar.

Hur installerar och byter man ut en toalettstol?

Innan du börjar, se till att stänga av vattentillförseln till toaletten och tömma cisternen och toalettstolen. Du behöver också ha rätt verktyg och utrustning, inklusive en skiftnyckel, skruvmejsel och kanske en kittkniv.

Följ tillverkarens installationsanvisningar som medföljer den nya toalettstolen. Det är viktigt att följa dessa steg för att säkerställa att installationen blir korrekt och att toaletten fungerar som den ska. Var noggrann med att dra åt alla skruvar och anslutningar ordentligt.

Om du känner dig osäker eller om det finns några komplicerade aspekter, är det alltid bra att rådfråga en professionell rörmokare för att få hjälp. Att följa säkerhetsriktlinjerna och göra installationen korrekt är avgörande för att undvika framtida problem och läckage.

Vad man ska tänka på vid val av toalettstol?

När du väljer en toalettstol finns det flera faktorer att överväga för att säkerställa att den passar dina behov och förhållanden. Här är några punkter att tänka på:

 1. Typ av toalettstol:
  • Välj mellan en traditionell toalettstol och en vägghängd toalettstol. En vägghängd toalettstol ger ett elegant och modernt utseende samtidigt som den underlättar rengöring av golvet under.
 2. Mått och passform:
  • Se till att toalettstolen har rätt dimensioner för ditt badrum. Mät utrymmet där toalettstolen ska placeras för att undvika överraskningar när den väl är installerad.
 3. Spolningssystem:
  • Välj mellan olika spolningssystem, som traditionell spolning eller sparsam dual-flush teknik. Dual-flush-systemet ger dig möjlighet att använda mindre vatten för flytande avfall och mer vatten för fast avfall, vilket kan vara miljövänligt.
 4. Material och design:
  • Toalettstolar finns i olika material och designer. Välj ett material och en design som passar din inredningsstil och är lätt att rengöra. Porslin och keramik är vanliga materialval.
 5. Höjd och komfort:
  • Tänk på toalettstolens höjd. En högre toalettstol kan vara bekvämare för vissa användare, särskilt äldre personer eller de med rörelsebegränsningar.
 6. Underhåll och rengöring:
  • Överväg hur lätt toalettstolen är att rengöra och underhålla. Vissa modeller har ytor och funktioner som minimerar bakterieansamling och underlättar rengöring.
 7. Installation och anslutningar:
  • Kontrollera installationens krav och se till att toalettstolen är kompatibel med ditt befintliga avloppssystem. Om du byter ut en befintlig toalettstol, se till att den nya modellen passar över de befintliga monteringshålen.

Genom att överväga dessa faktorer kan du välja en toalettstol som inte bara passar dina behov utan också kompletterar ditt badrums utseende och funktionalitet.

Vad kostar det att byta toalettstol?

Totalt med installation efter rot-avdrag kostar då byte av toalettstol inklusive montering mellan ca 7000 till 8500 kr. Utöver det tillkommer lite om du vill att den gamla toaletten tas med efter installation av den nya för att återvinnas.

Priset för att byta en toalettstol kan variera beroende på flera faktorer, inklusive typen av toalettstol du väljer, installationens komplexitet och eventuella extra kostnader som kan uppstå under processen. Om du väljer en mer avancerad toalettstol med extra funktioner, som vattenbesparande eller uppvärmd sits, kan priset öka.

Har du köpt en egen toalettstol och behöver hjälp med monteringen? Fastpris byte av toalettstol

I det priset ingår servicebil med framkörningsavgift, arbetskostnad, demontering av gammal, förbrukningsmaterial och kopplingar samt installation av ny. För dig som har köpt ny blandare på egen hand och behöver få den monterad.

Vi på Alvis Rörakut Service monterar alla typer av vvs-artiklar, även om du har köpt dem själv. Vi rekommenderar dig att satsa på kvalitetsprodukter från välkända varumärken som IFÖ och Gustavsberg när du letar efter ny toalettstol, WC-stol eller toalett.

3 500 kr* (före Rot avdrag)

2 623 kr* (efter Rot avdrag)

* För kommuner längre bort från Stockholm tillkommer 575kr. Bortforsling samt material tillkommer.

Vi byter och installerar toalettstol från Gustavsberg & Ifö i hela Stockholm län och alla dess kommuner.

Känn dig välkommen att kontakta oss för byte av wc-stol. Vi hjälper dig med din WC-stol oavsett var i Stockholm du bor: Bromma, Danderyd, Haninge, Huddinge, Hägersten, Järfälla & Jakobsberg, Kungsholmen, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Sollentuna, Sigtuna & Märsta, Södermalm, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Tyresö, Täby, Upplands-väsby, Vallentuna samt Åkersberga

Vi utför säljer och utför även service på andra märken av toalettstolar

Vi hjälper dig välja rätt modell av toallettstol. Vi erbjuder många olika modeller av wc-stolar för att de ska passa er behov och vara bäst lösning avseende vattenåtgång, utssende och ifall den ska vara vägghängd, golvstående eller inbyggd.

Säker vatten auktoriserat VVS-företag logo
betalningsmetoder Visa Mastercard Swish Klarna

Ordinarie Tidsbokning

Mån – Fre:      07:00 – 16:00
Lunchstängt: 12:00 – 13:00

Rörjour 24/7

För akuta problem erbjuder vi våra tjänster utanför ordinarie arbetstid 24/7.

08-65 00 144