Kontakta oss, ring för VVS rörmokare jour akut i Stockholm
rörmokare stockholm vvs jour
Rörmokare Stockholm Banner

Stambyte Stockholm för fastighetsägare & BRF

Vi på Alvis Rörakut Service AB erbjuder dig som är bostadsrättsförening eller fastighetsägare i Stockholm en rad olika tjänster inom VVS. Allt från stamspolning och rörinspektion till ett stort stambyte. 

Vår omfattande erfarenhet av stambyte och VVS-entreprenad innebär att vi kan hjälpa dig snabbt och effektivt. Vi är ett etablerat VVS-bolag som alltid har kunden i fokus. Vi lägger stor arbetsinsats i varje uppdrag och ser alltid till att resultatet blir av högsta kvalitet.

Alla avlopps och vatten-rör behöver inom tid bytas ut men inget stambyte är det samma. Boende i bostadsrättsföreningar och ägare till fastigheter har olika behov och påverkas till olika grad. Vi kan hjälpa till med allt från projektplanering till att utföra ett stort stambyte i en bostadsrättsförening.

Är du intresserad av hur vi kan hjälpa er med stambyte i Stockholm? Kontakt med oss via eller telefon, vi svarar hjälper dig gärna.

Vanliga frågor om stambyten & stamrenovering

Hur ofta behöver man göra ett stambyte?

Stammarna i en byggnad håller mellan 40 och 50 år. Livslängden beroräven på vilket slitage de varit utsatta för, vilken typ av material de är tillverkade i samt kvaliteten på detta. Ofta är vattenrören i koppar medan avloppsledningar kan vara plast eller gjutjärn. I ett gammalt hus kan ledningarna till och med vara tillverkade i betong som har en sämre hållbarhet. Under miljonprogrammens tid på 1960 & 1970 talet valde man ofta billiga material för att bygga snabbt och hålla kostnaderna nere, därmed fick man en sämre kvalitet.

Kan man bo kvar under ett stambyte?

För att komma åt både de vertikala rörstammarna och de horisontellt förlagda rören i badrummen måste golv och väggar brytas upp. Att komma åt till stammarna i kök är oftast enklare och eftersom det inte finns något tätskikt i köken, därför behöver de sällan rivas ut helt.

Idag är det vanligast att lägenhetsinnehavarna bor kvar under stambytet, i stället för sitt badrum har de tillgång till temporära duschar och toaletter som kan finnas i vagnar ute på gården eller om föreningen har toalett- och duschmöjligheter i källarplan så sparas den sista biten av stammarna till slutet av renoveringen då de byts ut.

Vad kostar det att göra ett stambyte?

Ett stambyte kostar cirka 250 000 – 300 000 kr per lägenhet och då ingår badrumsrenovering. Ett stambyte är vanligtvis det mest omfattande underhållsprojektet som genomförs i en fastighet och en stor investering. Ett väl genomfört stambyte håller i 50–60 år.

Vem betalar för stambytet?

Ifall ett stambyte behöver göras i en bostadsrättsförening kommer föreningen att bekosta själva bytet. Så indirekt kommer ägarna av varje bostadsrätt att få betala. Detta antingen genom sparat kapital hos föreningen eller via höjd månadskostnad. Samtidigt höjer ett stambyte generellt bostadens värde och är något som måste göras när stammarna blivit för gamla.
Stamspolning före och efter

Fördelar med att välja oss för ditt stambyte

 • Specialister på stambyten
 • Stor erfarenhet av stambyten i alla olika storlekar
 • Vi samarbetar med många duktiga underentreprenörer
 • Vi arbetar alltid efter branschens krav och regler
 • Vi arbetar hårt för att uppfylla era förväntningar
 • Vi har många nöjda och återkommande kunder

Vid sidan av att utföra stambyte i Stockholm så hjälper vi även kunder med energibesparing. Dessutom genomför vi ombyggnationer och enklare servicejobb inom VVS. Här kan du läsa mer om våra övriga tjänster.

Stambyte är utan konkurrens det bästa alternativet för att undvika dyra vattenskador och återkommande problem med avloppet.

Bli kontaktad

  Så går ett stambyte till

  När man byter stammar börjar man med att frilägga de befintliga stammarna i byggnaden för att sedan byta ut dem. Våtutrymmen som badrum/WC och kök renoveras oftast när de nya stammarna är på plats. Ett stambyte handlar oftast om vatten och avlopp, men även stammar till el, värme och ventilation kan beröras.

  1. Inventering
   Vi gör en besiktning av er fastighet för att fastställa konditionen på de installationer, våtrum och andra ytor som beröras av ett stambytet.
  2. Förstudie
   Vi går igenom fastighetens förutsättningar för att se vad som behöver göras och på vilket sätt vi ska genomföra just ert stambyte för att säkerställa bästa möjliga kostnad och minsta besvär för de boende i fastigheten.
  3. Projektering
   Att göra en väl utförd projektering är grunden för en lyckad upphandling och produktion. Vi tar fram de ritningar och den dokumentation som krävs för att genomföra en konkurrensutsatt upphandling av underentreprenörer. Detta säkerställer att ni som beställare får rätt arbete utfört till bra pris.
  4. Upphandling
   Efter projekteringen går vi ut med en anbudsförfrågan till ett flertal utvalda entreprenörer.Vi utvärderar inkomna anbud och beslutar sedan tillsammans med er styrelse vilka företag som ska få genomföra de kommande arbetena.
  5. Produktion
   Det är nu själva stambytet genomförs. Projektledaren bevakar föreningens intressen och ser till att kontrakterade arbeten blir genomförda i rätt tid och till överenskommet pris.
  6. Uppföljning
   Efter att entreprenaden är avslutad besiktigas arbetena för att säkerställa att kontrakterade arbeten är utförda. Vi följer upp allt och ser till att projektet blir slutfört. Slutligen så går projektledare och styrelse tillsammans igenom projektets ekonomi.
  VVS Stockholm kostnadsfri offert
  Stambyte , Stamrenovering

  Spara 30% av arbetskostnaden med ROT-avdraget

  Som privatperson och ägare av villa, småhus eller bostadsrätt har du rätt till ett skatteavdrag på 30% av arbetskostnaden vid VVS-installationer, reparationer och underhåll samt arbeten med att bygga om eller till bostaden. Upp till 50 000kr per person och år går spara med ROT-avdraget. Är ni två personer som äger bostaden tillsammans kan ni få upp till 100 000kr i ROT-avdrag per år. ROT-avdraget gäller inte för materialkostnader.

  Vi ansöker om ROT-avdraget åt dig

  När du väljer oss som rörmokare sköter vi kontakten med Skatteverket åt dig och drar av ROT-avdraget direkt på från fakturan.

  Ni behöver inte tänka på att göra ansökan till Skatteverket, det sköter vi år er. Säg bara till att ni vill utnyttja ROT-avdraget för att administrationen ska bli korrekt. Kontakta gärna skatteverket för mer information om vad som gäller för att få rätt till ROT-avdrag.

  Läs mer om ROT-avdraget

  30% avdrag på arbetskostnaden med ROT-avdrag

  Övriga Avloppstjänster

  Vi hjälper er med allt inom Stambyte, Avlopp samt VVS i Stockholm, avloppsspolning, högtrycksspolning, rörinspektion, stamspolning, spolbil, stopp i avlopp och avloppsrensning.

  Lokala orter

  Vi arbetar i hela Stockholm län och alla dess kommuner.

  Känn dig välkommen att kontakta oss,  vi hjälper dig oavsett var i Stockholm du bor.

  • Stambyte Botkyrka
  • Stambyte Bromma
  • Stambyte Danderyd
  • Stambyte Haninge
  • Stambyte Huddinge
  • Stambyte Hägersten
  • Stambyte Järfälla
  • Stambyte Kungsholmen
  • Stambyte Lidingö
  • Stambyte Nacka
  • Stambyte Sigtuna & Märsta
  • Stambyte Sollentuna
  • Stambyte Solna
  • Stambyte Stockholm
  • Stambyte Sundbyberg
  • Stambyte Södermalm
  • Stambyte Tyresö
  • Stambyte Täby
  • Stambyte Upplands Väsby
  • Stambyte Upplands-Bro
  • Stambyte Vallentuna
  • Stambyte Vasastan
  • Stambyte Vaxholm
  • Stambyte Åkersberga & Österåker
  • Stambyte Östermalm

  Säker vatten auktoriserat VVS-företag logo
  betalningsmetoder Visa Mastercard Swish Klarna

  Ordinarie Tidsbokning

  Mån – Fre:      07:00 – 16:00
  Lunchstängt: 12:00 – 13:00

  Rörjour 24/7

  För akuta problem erbjuder vi våra tjänster utanför ordinarie arbetstid 24/7.

  08-65 00 144