Kontakta oss, ring för VVS rörmokare jour akut i Stockholm
IVT Jour Service Stockholm

IVT Service & Jour dygnet runt i Stockholm

Vi är den självklara partnern för dig med en IVT-värmpepump. Vi har många års erfarenhet från reparation, service och nyinstallation av IVT-värmepumpar.

Har du problem med din IVT värmepump och är i behov av snabb och professionell service i Stockholm från en erfaren värmepumpstekniker?

Oavsett vilket värmesystem du har, bergvärme, luft-vatten, så kan vi på Alvis Rörkut Service hjälpa dig. Självklart använder vi originaldelar.

Du får fullständig trygghet – från installation till service av värmepumpar från IVT.

Vi har jour året om i hela Stockholms län vid akuta problem med IVT-värmepumpar.

Med service får du full effekt från din värmepump

Den effekt som din värmepump producerar minskar med minskar med tiden. För att vara säker på få ut samma effekt som när din IVT värmepump var ny och förebygga dyrare reparationer behöver den löpande underhållsservice.

I vår värmepumpservice ingår att vi kontrollerar tryck, rengör filter och säkerhetsventiler och identifierar trasiga delar.

Behöver du service på din IVT värmepump eller behöver en ny värmepumpslösning? Vi hjälper dig hitta rätt värmepumpslösning för dina behov och sköter installationen från start till slut.

Kontakta oss på Alvis Rörakut Service, vi arbetar i hela Stockholms län. Ring oss eller så kan du även fylla i vårt kontaktformulär. Vi återkommer inom kort till dig!

Med en värmepumpservice från Alvis Rörakut Service känna dig trygg och vara säker på att din IVT värmepump fungerar som den ska och genererar maximalt med effekt.

IVT Jour Service Stockholm

Vanliga frågor om IVT värmepumpar

Hur ofta ska man utföra service på en IVT värmepump?

En service av din IVT värmepump rekommenderas vartannat eller vart tredje år för att säkra effektiviteten och driftsäkerheten. För att värmepumpens garanti ska gälla krävs en service år 3 samt år 5 efter installationen.

Hur länge håller en IVT värmepump?

Äldre IVT-värmepumpar har en livslängd på runt 15 år. Även om allt ser ut att fungera som det ska kan din IVT-värmepump ha börjat tappa effektivitet, vilket kan märkas på din elräkning. Ifall värmepumpen börjar läcka vatten eller låta konstigt är det dags att börja fundera på ett byte.

Vad ingår i service av värmepump?

I servicen av din värmepump ingår smutsfilter och rengöring vid behov. nivå i expansionskärl och påfyllning vid behov. eventuellt läckage och missljud i och runt värmepumpen. köldmediets gasnivå och kondition i värmepumpens kompressor genom synglaset.

Vad betyder högtryckslarm (hp-larm) på en IVT-värmepump?

Värmepumpar som är beroende av att cirkulationen över element och golvvärmeslingor fungerar som den ska. Vid problem med värmesystemet kan det uppstå larm som t.ex. högt värmebärardelta, högtryckspressostat, lågt systemtryck samt hög temperaturframledning. Det beror oftast på ett igensatt filter, luft i systemet eller en cirkulationspump som slutat fungera.

Vad betyder lågtryckslarm (lp-larm) på en IVT-värmepump?

När en bergvärmepump larmar om lågtryckslarm, pressostat låg eller lågtryckspressostat beror oftast på att det är problem med flödet över kollektorslingan. Det kan vara smuts som satt igen ett filter, en cirkulationspump som inte fungerar eller för lite frysskyddsvätska.

Vad ska jag göra när displayen är svart på min värmepump?

Kontrollera att säkringarna till din värmepump är hela, både i elcentralen samt huvudsäkringarna till huset. Värmepumpar brukar ha säkringar på 16A. Går säkringen igen eller displayen fortsatt är svart kan det beror på fasbortfall, motorskydd, fasfel, fasföljdslarm eller helt enkelt att värmepumpen.

Bli kontaktad

  Felsökning, reparation och service av IVT värmepumpar

  Har du en IVT värmepump som är i behov av felsökning och reparation? Vi utför service och kan hjälpa till med felsökning och reparation av trasiga på IVT värmepumpar. Kontakta oss idag för ett kostnadsförslag på reparation av din värmepump.

  Din IVT värmepump kan krångla på flera olika sätt, temperaturen kan vara för låg eller hög, värmepumpen göra oljud eller värmepumpen kan helt slutat fungera. Oftast så märker du att du har problem med din värmepump p.g.a. att den larmar med en felkod.  Vi utför service på värmepumpar från IVT och ordnar reparerar trasiga värmepumpar. Värmepumpservicen utförs av våra duktiga servicetekniker som är experter inom området. Kontakta i så fall oss på Alvis Rörakut Service så hjälper vi dig med en felsökning en felsökning.

  Tyvärr krånglar värmepumpar ibland. Behöver du felsökning av din värmepump? Under en felsökning försöker vi identifiera felet genom att testa värmepumpens elanslutning och dess funktioner.

  Efter att felet är identifierat, försöker vi laga värmepumpen på plats. I vissa fall behöver vi beställa hem reservdelar från leverantören. Under tiden ordnar vi värmen i huset tillfälligt tills att vi har delarna för att laga hela värmepumpen.

  Även din IVT värmepump inte är trasig behöver service och underhåll. Våra erfarna och professionella värmepumpstekniker hjälper dig med det.

  Den här ingår i vår värmepumpservice:

  • Servicebil, som inkluderar trängselskatt, diesel samt framkörning.
  • Rengöring av smutsfilter på värmekrets
  • Rengöring av smutsfilter på kalla sidan
  • Rengöring av övriga filter
  • Rengöring av skvallerrör
  • Rengöring av fläkten
  • Påfyllning av köldbärare sprit
  • Smörjning av samtliga ventiler

  Kontroll av:

  • Hetgas nivå på kompressorn
  • Eltillskott effekt
  • Växelventil
  • Värmebärarpump på värmekrets
  • Köldbärarepump på kalla sidan
  • Statiska trycket på värmekrets
  • Statiska trycket på kalla sidan
  • Givare och cirkulationspump
  • Mätning av elpatron

  Vi hjälper dig med vår grundliga service av din IVT värmepump. För värmepumpservice på en vardag Mån-Fre har vi ett fast pris av 3500 kr.

  Det lönar sig att investera i en värmepump

  Med en IVT-värmepump kan du minska dina uppvärmningskostnader med upp till 80 procent och att investera i en värmepump är miljövänligt. För ett normalhus som förbrukar energi till uppvärmning och varmvatten motsvarande det 30 000 kWh/år. Förutom att sänka sina värmekostnader ordentligt får man en miljöanpassad och problemfri uppvärmning.

  En värmepump bör inte gå på max av sin kapacitet för då slits den ut extra för fort. Har du då ett hus som är 120 m² stort bör du inte investera i en värmepump som har kapacitet för 120 m², i så fall kommer värmepumpen behöva gå på högvarv och slitas ut mycket fortare. Vi hjälper dig att välja rätt modell av värmepump för just dig och din fastighet beroende på din bostads storlek.

  Valet mellan de olika typerna av värmepump, Luftvatten, Frånluft eller Bergvärme bestäms av dina behov och förutsättningar. Vi hjälper er med rätt typ av värmesystem och en korrekt dimensionering.

  Det finns ett stort utbud av värmepumpar från IVT. Vi hjälper dig att välja rätt modell efter dina behov.

  Kontakta oss för att få professionell hjälp med köp och installation av en ny värmepump.

  Spara 30% med ROT-avdrag

  Installation av IVT värmepumper

  När du beställer din nya IVT värmepump genom oss på Alvis Rörakut Service ger vi dig ett komplett paket med värmepump, leverans, installation, demontering och bortforsling av din gamla värmepump, materialkostnad för den nya installationen samt driftsättning och uppstart av din nya IVT värmepump. Du kan slappna av med medans vi sköter allt kring installationen!

  Efter utförd installation får du ett intyg från Alvis Rörakut Service AB som är din installationsgaranti på 3 år.

  Har du köpt din IVT värmepump från en annan leverantör än oos och endast behöver installation hjälper vi dig självklart med detta med!

  Nöjd kundgaranti:

  Vi lämnar nöjd kundgaranti på alla våra installationer, för oss är det viktigt att alla parter blir nöjda med uppdraget. Efter utfört arbete lämnar vi intyg på att VVS-installationerna är utförda enligt branschregler Säker Vatteninstallation.

  Trygghet och ekonomi med serviceavtal för värmepumpar!

  Vårt serviceavtal är en garanti för en bekymmersfri värmepump. Du som fastighetsägare och bostadsrättsförening kan teckna serviceavtal direkt med oss där värmepumpservice ingår. Vi erbjuder olika serviceavtal med anpassad intervall efter dina behov.

  Med ett serviceavtal för din värmepump får du som fastighetsägare regelbunden tillsyn av sin värmekälla. En driftsäker värmepump som man vet är rätt inställd sparar tid och pengar.

  Ett av de tryggaste, säkraste och ekonomiskt mest fördelaktiga sätten att sköta underhållet av sin värmepump är med ett serviceavtal. Vi erbjuder snabb och professionell service av våra kunniga servicetekniker.

  Om IVT

  IVT:s mål är att tillgodose behovet av värme och kyla som samtidigt sparar energi och miljö. IVT har varit drivande i utvecklingen av värmepumpar i över 40 år och är bland de främsta i Europa på värmepumpar och värmelösningar. Sedan 2005 ägs IVT Industrier av Bosch Thermotechnik GmbH.

  IVT har marknadens bredaste sortiment, med värmepumpar av typerna bergvärmepumpar, jordvärmepumpar, sjövärmepumpar, luft/vattenvärmepumpar, luft/luftvärmepumpar samt frånluftsvärmepumpar.

  IVT Greenline är de enda värmepumparna som är Svanenmärkta.

  Vi utför värmepumpservice på IVT värmepumpar i hela Stockholm län och alla dess kommuner.

  Känn dig välkommen att kontakta oss för IVT jour och service. Vi hjälper dig med din IVT värmepump och varmvattenberedare oavsett var i Stockholm du bor: Bromma, Danderyd, Huddinge, Hägersten, Järfälla & Jakobsberg, Kungsholmen, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Sollentuna, Sigtuna & Märsta, Södermalm, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby samt Åkersberga

  Vi hjälper dig med din värmepump från följande serier: IVT GREENLINE HE, IVT PREMIUMLINE HQ, IVT GEO 312C, IVT GEO 412C, IVT GEO 500, IVT GREENLINE HT PLUS, IVT GEO, IVT AIRX, IVT AIRSPLIT, IVT 840/860, IVT VENT 202, IVT VENT 302, IVT VENT 402.

  Endast Stockholm

  Säker vatten auktoriserat VVS-företag logo
  betalningsmetoder Visa Mastercard Swish Klarna

  Ordinarie Tidsbokning

  Mån – Fre:      07:00 – 16:00
  Lunchstängt: 12:00 – 13:00

  Rörjour 24/7

  För akuta problem erbjuder vi våra tjänster utanför ordinarie arbetstid 24/7.

  08-65 00 144