Kontakta oss, ring för VVS rörmokare jour akut i Stockholm

Vattenmätarkonsol byte & installation i Stockholm

Vatten och Avlopp bolag kräver att dess kunder byter ut sin vattenmätare med jämna intervaller, vanligtvis efter 10 år. Det för att du alltid ska ha en felfri mätare som visar rätt vattenförbrukning.

Bytet av vattenmätare är kostnadsfritt från ditt VA-bolag. Men du som fastighetsägare är ansvarig för att ha en korrekt vattenmätarkonsol att montera vattenmätaren i. Byt din vattenmätarkonsol nu och undvik vattenläckage och extra kostnader.

Vi utför byte av vattenmätarkonsoller i hela Stockholmsområdet. Byte av vattenmätare görs i samarbete med kommunen där du bor, så ett byte behöver planeras i god tid.

Du ska kunna känna dig trygg med huvudavstängning av vattnet till din fastighet. Ring oss eller så kan du även fylla i vårt kontaktformulär. Vi återkommer vi inom kort!

Byte av vattenmätarkonsol

Vattenmätarkonsolbyte med garantiintyg till fast pris

Vårt fasta pris på vattenmätarkonsol inkluderar:

 • Materialkostnaden för vattenmätarkonsolen och ny standardinstallation
 • Arbetskostnad
 • Vi bokar en avstängning av vattnet i gatan från kommunen
 • Garantiintyg på vattenmätarkonsolbytet
 • Ansökan om ROT-avdrag hos Skatteverket
 • Servicebil (inkluderar trängselskatt, diesel och framkörning).

Total före ROT 10600 kr*

Att betala efter ROT 8470 kr*

*Till kommuner längre bort tillkommer 575kr (Ekerö, Norrtälje, Nynäshamn, Salem, Södertälje, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Uppsala)

30% avdrag på arbetskostnaden med ROT-avdrag

Behöver du byta eller installera vattenmätarkonsol ? Då är du varmt välkommen att kontakta oss på Alvis Rörakut Service. Vi arbetar i hela Stockholms län. Ring oss eller så kan du även fylla i vårt kontaktformulär. Vi återkommer vi inom kort!

Varför krävs konsol, när det inte har krävts vid tidigare byten av vattenmätare?

Med en gammal vattenmätarkonsol riskerar du att få vattenläckage när du försöker stänga dess avstängningsventiler.

Kraven på byte av vattenmätare följer rekommendationer från Svenskt Vatten vilket säger att en mätarplats bör ha en konsol som består av följande tre delar: avstängningsventiler före och efter mätaren, en bygel som sitter fast i exempelvis en vägg samt en skjutbar kopplingshylsa.

Vi byter din vattenmätarkonsol till fast kostnad, med garantiintyg från Alvis Rörakut Service. Priset inkluderar hela arbetet och materialkostnad.

Varför byta vattenmätarkonsol

Bli kontaktad

  Har du fått brev om att du måste byta vattenmätare eller vattenmätarkonsol?

  Många fastighetsägare i Stockholm är tvungna att byta sina vattenmätare och vet inte hur bytet ska gå till. Ring till oss på Alvis Rörakut Service, vi samarbetar med Stockholm Vatten och andra VA-bolag runt om i Stockholms län.

  Risken att det blir vattenläckage eller i följd vattenskada är väldigt hög eftersom avstängningsventilerna kan med tiden bli dåliga. För att ha en säker vattenanläggning rekommenderar vi att byta vattenmätarkonsol för att undvika vattenläckage och därmed vara en ekonomisk besparing. Du förtjänar och ska kunna känna dig trygg med din huvudavstängning av vattnet.

  Istället för att själv köpa en vattenmätarkonsol på Biltema eller Bauhaus och försöka utföra arbetet själv är det säkrare och tryggare att låta en våra certifierade rörmokare byta din vattenmätarkonsol.

  Alvis Rörakut Service bokar en avstängning av vattnet i gatan, och konsolen byts. Byt vattenmätarkonsol säkert och till bra pris!

  Kontakta oss för att få professionell hjälp med byte och installation av vattenmätarkonsol

  Stockholm vatten och avlopp

  Har du en vattenmätarkonsol med ”champagnekorkar”?

  Om du har ventiler av modellen LK580, LK 581 eller LK 582 ska du med hjälp av en VVS installatör byta ut dessa omgående. Ventilerna är av en äldre modell och har visat sig ha brister i konstruktionen och är inte längre godkända. Detta kan orsaka stora vattenskador i samband med byte av vattenmätaren!

  Varning för ventiler märkta LK580 eller LK581 På grund av problem med denna modell av vattenmätarkonsoller bör du som fastighetsägare kontrollera beteckningen på ventilerna. LK580 är känd som ”Champagnekorken” och tillverkningen av ventilen har sedan länge upphört. Vid manövrering kan de svarta ventilrattarna lossna och orsaka STOR VATTENLÄCKA och materiella skador. Om en ratt lossnar finns även risk att skadas av såväl ratten när den skjuter iväg som av det trycksatta vattnet. Har ni en LK580-konsol?

  LK580-konsolen kännetecknas av runda svarta ventiler med en skruv ovanpå. Mätarkonsol med avstängningsventiler och kopplingar före och efter vattenmätaren är fastighetsägarens egendom och behöver kontrolleras regelbundet så att de går att stänga vid behov.

  Kontakta oss för mätarbyte. LK 580-konsol med ventiler som utgör en risk för vattenläckage.

  vattenmätarkonsol med champangekorkar 580

  Vanliga frågor om att byta vattenmätarkonsol

  Får man byta Vattenmätarkonsol själv?

  Nej, det är inte tillåtet för privatpersoner att byta vattenmätaren själva utan tillstånd från den Vatten och Avlopps ansvarig för vattenförsörjningen i området. Bytet av en vattenmätare utförs vanligtvis av en certifierad tekniker.

  För att byta vattenmätarkonsolen måste man stänga av vattnet i gatan med kommunens hjälp för att kunna genomföra detta.

  Måste man ha Vattenmätarkonsol?

  En vattenmätarkonsol är ett väggfäste som skruvas fast i väggen och blir en avlastning för spänningar och vibrationer i rörledningarna i samband med mätarbytet. Mätarplatsen blir stabilare och säkrare för framtida byten. Fastighetsägaren måste ha en konsol vid sin vattenmätare.

  Vatten och Avlopp bolag kräver att dess kunder byter ut sin vattenmätare med jämna intervaller, vanligtvis efter 10år. Det för att du alltid ska ha en felfri mätare som visar rätt vattenförbrukning.

  Bytet av vattenmätare är kostnadsfritt från ditt VA-bolag. Men du som fastighetsägare är ansvarig för att ha en korrekt vattenmätarkonsol att montera vattenmätaren i.
  Byt din vattenmätarkonsol nu och undvik vattenläckage och extra kostnader. Du ska kunna känna dig trygg med huvudavstängning av vattnet till din fastighet.

  Vi utför byte av vattenmätarkonsol i hela Stockholm län och alla kommuner

  Känn dig välkommen att kontakta oss för byte av vattenmätarkonsol. Vi hjälper dig med ditt byte och kontakten med ditt VA-bolag oavsett var i Stockholm du bor: Bromma, Danderyd, Haninge, Huddinge, Hägersten, Järfälla & Jakobsberg, Kungsholmen, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Sollentuna, Sigtuna & Märsta, Södermalm, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Tyresö, Täby, Upplands Väsby, Vallentuna samt Österåker & Åkersberga

  Säker vatten auktoriserat VVS-företag logo
  betalningsmetoder Visa Mastercard Swish Klarna

  Ordinarie Tidsbokning

  Mån – Fre:      07:00 – 16:00
  Lunchstängt: 12:00 – 13:00

  Rörjour 24/7

  För akuta problem erbjuder vi våra tjänster utanför ordinarie arbetstid 24/7.

  08-65 00 144