Kontakta oss, ring för VVS rörmokare jour akut i Stockholm
Thermia Jour Service Stockholm

Thermia Service & Jour dygnet runt i Stockholm

Har du problem med din Thermia värmepump och är i behov av snabb och professionell service i Stockholm från en erfaren värmepumpstekniker?

Vi är det självklara valet för dig med en Thermia-värmpepump. Vi har många års erfarenhet från reparation, service och nyinstallation av Thermia-värmepumpar.

Oavsett vilket värmesystem du har, bergvärme, luft-vatten, så kan vi på Alvis Rörkut Service hjälpa dig. Du får fullständig trygghet – från installation till service av värmepumpar från Thermia.

Vi har jour året om i hela Stockholms län vid akuta problem med Thermia-värmepumpar.

Med service får du full effekt från din värmepump

Den effekt som din värmepump producerar minskar med minskar med tiden. För att vara säker på få ut samma effekt som när din Thermia värmepump var ny och förebygga dyrare reparationer behöver den löpande underhållsservice.

I vår värmepumpservice ingår att vi kontrollerar tryck, rengör filter och säkerhetsventiler och identifierar trasiga delar.

Behöver du service på din Thermia värmepump eller behöver en ny värmepumpslösning? Vi hjälper dig hitta rätt värmepumpslösning för dina behov och sköter installationen från start till slut.

Kontakta oss på Alvis Rörakut Service, vi arbetar i hela Stockholms län. Ring oss eller så kan du även fylla i vårt kontaktformulär. Vi återkommer inom kort till dig!

Med en värmepumpservice från Alvis Rörakut Service känna dig trygg och vara säker på att din Thermia värmepump fungerar som den ska och genererar maximalt med effekt.

Thermia Jour Service Stockholm

Vanliga frågor om Thermia värmepumpar

Hur stor värmepump behövs?

För att veta vilken storlek på värmepump som passar för ett hus måste man känna till husets maximala effektbehov. Värmepumpen dimensioneras för att klara mer än 95 procent av husets årliga energibehov. Då ska värmepumpens effekt vara 65–70 procent av husets maximala effektbehov. En värmepumpinstallatör hjälper dig med rätt val av värmepump för ditt hus.

Hur ofta ska man utföra service på en Thermia värmepump?

En service av din Thermia värmepump rekommenderas vartannat eller vart tredje år för att säkra effektiviteten och driftsäkerheten.

Hur länge håller en Thermia värmepump?

Äldre värmepumpar har en livslängd på cirka 15 år. Även om allt ser ut att fungera som det ska kan din värmepump ha börjat tappa i effektivitet, vilket kan märkas på att din elräkning ökar. Ifall värmepumpen börjar droppa vatten eller låter den konstigt är det dags att börja fundera på ett byte.

Vad betyder högtryckslarm (hp-larm) på en Thermia-värmepump?

Värmepumpar som är beroende av att cirkulationen över element och golvvärmeslingor fungerar som den ska. Vid problem med värmesystemet kan det uppstå larm som t.ex. högt värmebärardelta, högtryckspressostat, lågt systemtryck samt hög temperaturframledning. Det beror oftast på ett igensatt filter, luft i systemet eller en cirkulationspump som slutat fungera.

Vad betyder lågtryckslarm (lp-larm) på en Thermia-värmepump?

När en bergvärmepump larmar om lågtryckslarm, pressostat låg eller lågtryckspressostat beror oftast på att det är problem med flödet över kollektorslingan. Det kan vara smuts som satt igen ett filter, en cirkulationspump som inte fungerar eller för lite frysskyddsvätska.

Vad ska jag göra när displayen är svart på min värmepump?

Kontrollera att säkringarna till din värmepump är hela, både i elcentralen samt huvudsäkringarna till huset. Värmepumpar brukar ha säkringar på 16A. Går säkringen igen eller displayen fortsatt är svart kan det beror på fasbortfall, motorskydd, fasfel, fasföljdslarm eller helt enkelt att värmepumpen.

Felsökning, reparation och service av Thermia värmepumpar

Har du en Thermia värmepump som är i behov av felsökning och reparation? Vi utför service och kan hjälpa till med felsökning och reparation av trasiga på Thermia värmepumpar. Kontakta oss idag för ett kostnadsförslag på reparation av din värmepump.

Din Thermia värmepump kan krångla på flera olika sätt, temperaturen kan vara för låg eller hög, värmepumpen göra oljud eller värmepumpen kan helt slutat fungera. Oftast så märker du att du har problem med din värmepump p.g.a. att den larmar med en felkod.  Vi utför service på värmepumpar från Thermia och ordnar reparerar trasiga värmepumpar. Värmepumpservicen utförs av våra duktiga servicetekniker som är experter inom området. Kontakta i så fall oss på Alvis Rörakut Service så hjälper vi dig med en felsökning en felsökning.

Tyvärr krånglar värmepumpar ibland. Behöver du felsökning av din värmepump? Under en felsökning försöker vi identifiera felet genom att testa värmepumpens elanslutning och dess funktioner.

Efter att felet är identifierat, försöker vi laga värmepumpen på plats. I vissa fall behöver vi beställa hem reservdelar från leverantören. Under tiden ordnar vi värmen i huset tillfälligt tills att vi har delarna för att laga hela värmepumpen.

  Även din Thermia värmepump inte är trasig behöver service och underhåll. Våra erfarna och professionella värmepumpstekniker hjälper dig med det.

  Den här ingår i vår värmepumpservice:

  • Servicebil, som inkluderar trängselskatt, diesel samt framkörning.
  • Rengöring av smutsfilter på värmekrets
  • Rengöring av smutsfilter på kalla sidan
  • Rengöring av övriga filter
  • Rengöring av skvallerrör
  • Rengöring av fläkten
  • Påfyllning av köldbärare sprit
  • Smörjning av samtliga ventiler

  Kontroll av:

  • Hetgas nivå på kompressorn
  • Eltillskott effekt
  • Växelventil
  • Värmebärarpump på värmekrets
  • Köldbärarepump på kalla sidan
  • Statiska trycket på värmekrets
  • Statiska trycket på kalla sidan
  • Givare och cirkulationspump
  • Mätning av elpatron

  Vi hjälper dig med vår grundliga service av din Thermia värmepump. För värmepumpservice på en vardag Mån-Fre har vi ett fast pris av 3500 kr.

  Det lönar sig att investera i en värmepump

  Med en Thermia-värmepump kan du minska dina uppvärmningskostnader med upp till 80 procent och att investera i en värmepump är miljövänligt. För ett normalhus som förbrukar energi till uppvärmning och varmvatten motsvarande det 30 000 kWh/år. Förutom att sänka sina värmekostnader ordentligt får man en miljöanpassad och problemfri uppvärmning.

  En värmepump bör inte gå på max av sin kapacitet för då slits den ut extra för fort. Har du då ett hus som är 120 m² stort bör du inte investera i en värmepump som har kapacitet för 120 m², i så fall kommer värmepumpen behöva gå på högvarv och slitas ut mycket fortare. Vi hjälper dig att välja rätt modell av värmepump för just dig och din fastighet beroende på din bostads storlek.

  Valet mellan de olika typerna av värmepump, Luftvatten, Frånluft eller Bergvärme bestäms av dina behov och förutsättningar. Vi hjälper er med rätt typ av värmesystem och en korrekt dimensionering.

  Det finns ett stort utbud av värmepumpar från Thermia. Vi hjälper dig att välja rätt modell efter dina behov.

  Kontakta oss för att få professionell hjälp med köp och installation av en ny värmepump.

  Spara 30% med ROT-avdrag

  Installation av Thermia värmepumper

  När du beställer din nya Thermia värmepump genom oss på Alvis Rörakut Service ger vi dig ett komplett paket med värmepump, leverans, installation, demontering och bortforsling av din gamla värmepump, materialkostnad för den nya installationen samt driftsättning och uppstart av din nya Thermia värmepump. Du kan slappna av med medans vi sköter allt kring installationen!

  Efter utförd installation får du ett intyg från Alvis Rörakut Service AB som är din installationsgaranti på 3 år.

  Har du köpt din Thermia värmepump från en annan leverantör än oos och endast behöver installation hjälper vi dig självklart med detta med!

  Nöjd kundgaranti:

  Vi lämnar nöjd kundgaranti på alla våra installationer, för oss är det viktigt att alla parter blir nöjda med uppdraget. Efter utfört arbete lämnar vi intyg på att VVS-installationerna är utförda enligt branschregler Säker Vatteninstallation.

  Trygghet och ekonomi med serviceavtal för värmepumpar!

  Vårt serviceavtal är en garanti för en bekymmersfri värmepump. Du som fastighetsägare och bostadsrättsförening kan teckna serviceavtal direkt med oss där värmepumpservice ingår. Vi erbjuder olika serviceavtal med anpassad intervall efter dina behov.

  Med ett serviceavtal för din värmepump får du som fastighetsägare regelbunden tillsyn av sin värmekälla. En driftsäker värmepump som man vet är rätt inställd sparar tid och pengar.

  Ett av de tryggaste, säkraste och ekonomiskt mest fördelaktiga sätten att sköta underhållet av sin värmepump är med ett serviceavtal. Vi erbjuder snabb och professionell service av våra kunniga servicetekniker.

  Om Thermia

  Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför smarta lösningar inom värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla.

  Thermia startades 1923. Thermia utvecklas på en av Europas modernaste anläggningar i värmländska Arvika, som varit centrum för Thermia ända sedan starten. För slutkunden ska det alltid innebära den bästa totalekonomin, största tryggheten och högsta bekvämligheten – oavsett om det är en mindre anläggning i en ett privathus eller en stor kommersiell fastighet.

  Thermia har ett brett sortiment, med värmepumpar av typerna bergvärmepumpar, jordvärmepumpar, sjövärmepumpar, luft/vattenvärmepumpar samt frånluftsvärmepumpar.

  Vi utför värmepumpservice på Thermia värmepumpar i hela Stockholm län och alla dess kommuner.

  Känn dig välkommen att kontakta oss för Thermia jour och service. Vi hjälper dig med din Thermia värmepump och varmvattenberedare oavsett var i Stockholm du bor: Bromma, Danderyd, Huddinge, Hägersten, Järfälla & Jakobsberg, Kungsholmen, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Sollentuna, Sigtuna & Märsta, Södermalm, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby samt Åkersberga

  Vi hjälper dig med din värmepump från följande serier: Thermia Atlas, Calibra, Calibra Cool, Calibra Eco, Diplomat Optimum, Diplomat Optimum G3, Ventec, Diplomat Inverter, Diplomat Inverter Mini, Robust Eco, Thermia Diplomat, Thermia Atria Optimum, Thermia Atella, Thermia Villa, Solvik, Strand, Sund.

  Endast Stockholm

  Säker vatten auktoriserat VVS-företag logo
  betalningsmetoder Visa Mastercard Swish Klarna

  Ordinarie Tidsbokning

  Mån – Fre:      07:00 – 16:00
  Lunchstängt: 12:00 – 13:00

  Rörjour 24/7

  För akuta problem erbjuder vi våra tjänster utanför ordinarie arbetstid 24/7.

  08-65 00 144