Kontakta oss, ring för VVS rörmokare jour akut i Stockholm
Spolbil Stockholm, Högtrycksspolning, Avloppsspolning, Stamspolning, Rörinspektion
Spolbil stockholm banner

Avloppsrensning & Stopp i avlopp i Stockholm

Rörjour Lidingö rörmokare på väg

Avloppsjour 24/7

Stopp i avloppet och avloppsproblem inträffar på kvällar så väl som helger. Händer något akut så står vi alltid beredda att hjälpa, dygnet runt året om i hela Stockholm.

Rörinspektion avlopp stockholm

Rörinspektion

Vi på Alvis Rörakut Service utför rörinspektion av ditt avloppssystem. Vi inspekterar rören insidan med hjälp av kamera för att se vad som är fel och hur det kan åtgärdas

Stopp i toaletten Stockholm

Stopp i toaletten

Har ni fått stopp i toaletten eller börjar det bli stopp. Ett kluckande ljud i avloppet är tecken på att det börjar bli stopp. Vi på Alvis Rörakut Service hjälper er med att återställa avloppet och flödet.

Stockholms främsta rörmokare är snart hos er!

När man råkar ut för stopp i avloppet, toaletten eller vasken har man inte tid att vänta flera dagar innan en rörmokare ska komma och lösa problemet.

Vi erbjuder vår avloppsrensning och avloppsservice i hela Stockholmsområdet, med professionella avloppsrensningsmaskiner och högtryckspumpar som jour dygnet runt, året om.

Har du fått ett akut stopp i avloppet, toaletten, vasken eller andra avloppsproblem?
Kontakta oss för att få hjälp idag!

Även om vi främst fokuserar på kunder som bor i Stockholm kan vi ibland göra undantag för dig som bor utanför Stockholms län.

Stopp i vasken, diskhon & köket

Stopp i köket beror oftast på att fett från matlagning och matolja hälls i vasken/diskhon. Matfettet stelnar i rören och täpper gradvis till dem.

Har du ändå hällt matfett i diskhon, testa att spola varmt vatten en längre stund för att det ska lösa upp sig, det förebygger att fettet ska stelna och till slut orsaka stopp i vasken. Undvik dock propplösare och andra frätande kemikalier då det kan skada både dig och ditt avlopp och rörmokare som kommer för att hjälpa dig.

Löser stoppet i diskon inte upp sig eller återkommer problemet? Kontakta oss!

Hur undviker man stopp i avloppet & toaletten?

Tänk på att allt som inte hör hemma i avloppet kan orsaka stopp. Till exempel skräp som tamponger, hushållspapper, tvättlappar, blöjor och bomullspinnar. Du kan enkelt förebygga stopp i avloppet genom att tänka på vad som hamnar i avloppet i badrummet och köket. I toaletten ska bara avföring och toalettpapper spolas ner.

Toalettpappret klarar reningsverken av utan problem eftersom det löser upp sig i kontakt med vatten vilket inte våtservetter eller hushållspapper gör. Annat som slängs i toan orsakar stopp eller försvårar reningen av vattnet.

Trots detta spolas det ner 30 ton skräp i avloppet bara i Stockholm.

Den enklaste tipset är att inte slänga något toaletten som man är tveksam till. Kasta skräpet i papperskorgen istället.

Kasta inget skräp i toaletten skylt

Kan jag lösa stopp i toaletten själv?

  • Ifall toalettstolen inte är helt full med vatten kan du hälla en hink med vatten från så hög höjd som möjligt rakt ner i toalettstolen. Vattnet som hälls bilder ett tryck som kan lossa proppen.
  • Du kan även försöka att lösa stoppet i toan med en vaskrensare, även kallad sugpropp. Sätt vaskrensarens sugkopp i toalettstolen och dra handtaget upp och ner.

Fungerar inte tipsen så kan vi hjälpa dig med våra professionella verktyg som avloppsrensare och högtrycksspolning för att lösa ditt stopp i toaletten.

Fixa stopp i avloppet själv, häll en hink med vatten

Ska jag använda propplösare?

Propplösare är ett mycket frätande ämne som natrium- eller kalciumhydroxid vilket hälls i avloppet för att lösa stoppet. Det kan fungera, men är inget som rörmokare rekommenderar.

Det kan orsaka mycket allvarliga frätskador om man får i sig medlet, eller får det på huden eller i ögonen. I värsta fall kan det förstöra dina gjutjärnsrör och är det är dessutom dåligt för miljön. Om du ändå har använt propplösare och sedan tar dit en rörmokare är det viktigt att du berättar det för rörmokare så att han inte får frätskador på händerna.

Kan en rörmokare få bort typer av stopp i avloppet?

Vi som är professionella rörmokare har tillgång till flera olika verktyg och metoder för att lösa alla typer av stopp i avloppet och toaletten. Rören kan rensas mekaniskt med högtrycksspolning eller ett rensverktyg. För de allra svåraste stoppen som sitter långt ned i rören används spolbil med högtrycksspolning.

Rörinspektion

Vi gör rörinspektion i hela Stockholm län, med vår kamerautrustning kan vi undersöka och filma alla typer av ledningssystem. Vi tar reda på vad det är som orsakar driftstörningarna i era ledningar och hur vi på bästa sätt kan åtgärda det.

Saker som vi kan upptäcka vid rörinspektion

  • Avlagringar
  • Skarvförskjutningar
  • Hål och sprickor
  • Främmande föremål
  • Rötter
  • Sättningar

Vill du veta mer om rörinspektion i Stockholm och hur vi kan hjälpa dig? Fyll i formuläret under Kontakta oss eller ring så vi svarar gärna på alla dina frågor.

Stopp i toaletten, golvbrunn & handfat

Det är inte ovanligt att det blir stopp med tanke på hur mycket olika vätskor som passerar ett avlopp varje dag. Vi fixar stopp i toaletten, avloppet, golvbrunnen, handfatet, vasken och alla typer av rör i fastigheten.

Ni som bor i Stockholm län kan få professionell avloppsrensning med hjälp av rätt utrustning som avloppsrensare och högtrycksspolare. Inte bara ”ättika och bakpulver” som det gamla husmorsknepet förtäljer. Använd aldrig starka, frätande medel när du ska lösa en propp i toaletten. Risken är mycket stor att du skadar glasyr och emalj i porslinet eller dig själv.

Säker vatten auktoriserat VVS-företag logo
betalningsmetoder Visa Mastercard Swish Klarna

Ordinarie Tidsbokning

Mån – Fre:      07:00 – 16:00
Lunchstängt: 12:00 – 13:00

Rörjour 24/7

För akuta problem erbjuder vi våra tjänster utanför ordinarie arbetstid 24/7.

08-65 00 144