Kontakta oss, ring för VVS rörmokare jour akut i Stockholm

NIBE F370 frånluftsvärmepump Installerat & Klart

Vi utför reparation, service och nyinstallation av Nibe frånluftsvärmepumpar i Stockholm till bra priser.

NIBE F370 är en komplett frånluftsvärmepump som uppfyller ditt behov av värme, ventilation, värmeåtervinning och varmvatten.

Vi erbjuder fast pris på installation av NIBE F370 Frånluftsvärmepump i Stockholm, installerat & klart.

 • Nedmontering av gammal frånluftsvärmepump
 • Installation av din nya NIBE frånluftsvärmepump
 • Uppstart, funktionskontroll
 • Genomgång av frånluftsvärmepumpens funktioner
 • Dokumentation om installation och produkt
 • Bortforsling av den gamla frånluftsvärmepumpen till miljöstation.

NIBE F370 är en frånluftsvärmepump som lämpar sig för hus mellan 80 och 200 m2 och har energiklass A+. Modellen passar de flesta hushåll som utbytespump.

Hitta rätt värmepump guide                 Nibe F370 produktblad

nibe logo
Nibe frånluftsvärmepump F370, installation & reparation i Stockholm

NIBE Frånluftspump service, jour & installation i Stockholm

Den effekt som din frånluftsvärmepump producerar minskar med minskar med tiden. För att få ut samma effekt som när din Nibe frånluftsvärmepump var ny behöver du med regelbundna mellanrum utföra service.

I vår frånluftsvärmepumpservice ingår att vi kontrollerar tryck, rengör filter och säkerhetsventiler och identifierar trasiga delar.

Behöver du service på din Nibe värmepump eller ska du köpa en ny värmepump? Då är du varmt välkommen att kontakta oss på Alvis Rörakut Service. Vi arbetar i hela Stockholms län. Ring oss eller så kan du även fylla i vårt kontaktformulär. Vi återkommer så snart vi kan till dig!

Med en frånluftsvärmepumpservice från Alvis Rörakut Service känna dig trygg och vara säker på att din frånluftsvärmepump fungerar som den ska och producerar maximalt med effekt.

  Produktbeskrivning av Frånluftsvärmepump Nibe F370

  NIBE F370 är en komplett frånluftsvärmepump som effektivt, enkelt och ekonomiskt uppfyller behovet av värme, ventilation, värmeåtervinning och varmvatten.

  Med snygg, stilren design och ett kompakt format är frånluftsvärmepumpen enkel att placera och installera. Med inbyggd varmvattenberedare, elpatron, cirkulationspump, fläkt och styrsystem uppnås en driftsäker och ekonomisk värmeproduktion.

  Värmepumpen kan anslutas till valfritt lågtempererat distributionssystem som t.ex. radiatorer, konvektorer eller golvvärme. NIBE F370 kan anslutas till andra värmekällor t.ex. fjärrvärme.

  Tack vare smart teknik ger produkten dig kontroll över din energiförbrukning och blir en viktig del av ditt uppkopplade hem. Med ett effektivt styrsystem regleras inomhusklimatet automatiskt för hög komfort, samtidigt som du gör naturen en tjänst.

  • Höjd: 2125 mm
  • Bredd: 600 mm
  • Djup: 615 mm
  • Nettovikt:  205 kg
  • Volym varmvattenberedare: 200 l

  Felsökning, reparation och service av NIBE frånluftsvärmepumpar

  Vi utför service på frånluftsvärmepumpar från Nibe och ordnar reparerar trasiga frånluftsvärmepumpar. Värmepumpservicen utförs av våra duktiga servicetekniker som är experter inom området.

  Din NIBE frånluftsvärmepump kan krångla på flera olika sätt, temperaturen kan vara för låg eller hög, frånluftsvärmepumpen göra oljud eller frånluftsvärmepumpen kan helt slutat fungera. Oftast så märker du att du har problem med din frånluftsvärmepump p.g.a. att den larmar med en felkod. Kontakta i så fall oss på Alvis Rörakut Service så hjälper vi dig med en felsökning en felsökning.

  Under en felsökning försöker vi identifiera felet genom att testa frånluftsvärmepumpens elanslutning och dess funktioner.

  Efter att vi identifierat felet, försöker vi om det är möjligt att laga frånluftsvärmepumpen på plats. I andra fall beställer vi hem de reservdelar som behövs från leverantören. Ordnar värmetillfälligt i huset tills att vi har delarna för att laga hela frånluftsvärmepumpen

  Bergvärmepump från Nibe som fått värmepumpservice på jour i Stockholm

  Även din Nibe frånluftsvärmepump inte är trasig kan den ändå behöva service och underhåll. Våra erfarna och professionella servicetekniker hjälper dig med det.

  Den här ingår i vår frånluftsvärmepumpservice:

  • Servicebil, som inkluderar trängselskatt, diesel samt framkörning.
  • Rengöring av smutsfilter på värmekrets
  • Rengöring av smutsfilter på kalla sidan
  • Rengöring av övriga filter
  • Rengöring av skvallerrör
  • Rengöring av fläkten
  • Påfyllning av köldbärare sprit
  • Smörjning av samtliga ventiler

  Kontroll av:

  • Hetgas nivå på kompressorn
  • Eltillskott effekt
  • Växelventil
  • Värmebärarpump på värmekrets
  • Köldbärarepump på kalla sidan
  • Statiska trycket på värmekrets
  • Statiska trycket på kalla sidan
  • Givare och cirkulationspump
  • Mätning av elpatron

  Vi hjälper dig med vår grundliga service av din NIBE frånluftsvärmepump. För frånluftsvärmepumpservice/frånluftsvärmepumpreparation på en vardag Mån-Fre har vi ett fast pris av 2623 kr efter ROT-avdrag* (3500 kr före ROT).

  * ROT är endast möjligt vid reparation av frånluftsvärmepumpar

  Vanliga frågor om NIBE frånluftsvärmepumpar

  Hur länge håller en NIBE frånluftsvärmepump?

  Äldre frånluftsvärmepumpar har en livslängd på cirka 15 år. Även om allt ser ut att fungera som det ska kan din frånluftsvärmepump ha börjat tappa i effektivitet, vilket kan märkas på att din elräkning ökar. Ifall frånluftsvärmepumpen börjar droppa vatten eller låter den konstigt är det dags att börja fundera på ett byte.

  Hur ofta ska man utföra service på en NIBE frånluftsvärmepump?

  NIBE ställer inte krav på årlig service, men rekommenderar en service & funktionskontroll vart 2–3:e år. Då görs en kontroll och genomgång av frånluftsvärmepumpen för att säkerställa effektiviteten och driftsäkerheten.

  Sköt om din värmeanläggning genom att regelbundet kontrollera filter och vid behov avlufta anläggningen. Vid fel på din frånluftsvärmepump kontakta ett serviceombud.

  Varför välja en NIBE bergvärmepump?

  NIBE värmepumpar har hög prestanda, säker drift och möjlighet till stora besparingar för dig samt miljön  genom att vara energisnåla och miljövänliga. NIBE är ett svenskt företag som funnits i 40 år och värdesätter kvalitet samt driftsäkerhet.

  Hur stor värmepump behövs?

  För att veta vilken storlek på värmepump som passar för ett hus måste man känna till husets maximala effektbehov. Värmepumpen dimensioneras för att klara mer än 95 procent av husets årliga energibehov. Då ska värmepumpens effekt vara 65–70 procent av husets maximala effektbehov. En värmepumpinstallatör hjälper dig med rätt val av värmepump för ditt hus.

  Vad betyder högtryckslarm (hp-larm) på en NIBE-värmepump?

  Värmepumpar som är beroende av att cirkulationen över element och golvvärmeslingor fungerar som den ska. Vid problem med värmesystemet kan det uppstå larm som t.ex. högt värmebärardelta, högtryckspressostat, lågt systemtryck samt hög temperaturframledning. Det beror oftast på ett igensatt filter, luft i systemet eller en cirkulationspump som slutat fungera.

  Vad betyder lågtryckslarm (lp-larm) på en NIBE-värmepump?

  När en bergvärmepump larmar om lågtryckslarm, pressostat låg eller lågtryckspressostat beror oftast på att det är problem med flödet över kollektorslingan. Det kan vara smuts som satt igen ett filter, en cirkulationspump som inte fungerar eller för lite frysskyddsvätska.

  Vad ska jag göra när displayen är svart på min värmepump?

  Kontrollera att säkringarna till din värmepump är hela, både i elcentralen samt huvudsäkringarna till huset. Värmepumpar brukar ha säkringar på 16A. Går säkringen igen eller displayen fortsatt är svart kan det beror på fasbortfall, motorskydd, fasfel, fasföljdslarm eller helt enkelt att värmepumpen.

  Varför ska du investera i en frånluftsvärmepump från NIBE?

  Att investera i en frånluftsvärmepump är miljövänligt och med en NIBE-frånluftsvärmepump kan du sänka dina uppvärmningskostnader med ända upp till 80%. För ett normalhus som förbrukar energi till uppvärmning och varmvatten motsvarande det 30 000 kWh/år. Förutom att sänka sina värmekostnader ordentligt får man en miljöanpassad och bekymmersfri uppvärmning. Vi hjälper dig att välja rätt modell för just dig och din fastighet baserat på var du bor och din bostads storlek.

  Valet mellan de olika typerna av frånluftsvärmepump, Luftvatten, Frånluft eller Bergvärme bestäms av era unika behov och förutsättningar. Vi hjälper er med ett bra val av system samt en korrekt dimensionering. Väljer man en effektmässigt för stor eller för liten frånluftsvärmepump kan det innebära sämre besparing.

  Det finns ett stort utbud av olika frånluftsvärmepumpar från Nibe. Vi hjälper dig att välja rätt modell efter dina behov.

  Kontakta oss för att få professionell hjälp med köp och installation av en ny värmepump.

  Spara 30% med ROT-avdrag

  Installation av Nibe frånluftsvärmepumper

  Full service från beställning till uppstart

  När du beställer din nya Nibe frånluftsvärmepump genom oss på Alvis Rörakut Service ingår ett komplett paket med frånluftsvärmepump, leverans, installation, demontering och bortforsling av din gamla frånluftsvärmepump, materialkostnad för den nya installationen samt driftsättning och uppstart av din nya frånluftsvärmepump.

  Efter utförd installation får du et intyget från Alvis Rörakut Service AB som är din installationsgaranti på 3 år.

  Har du köpt din Nibe frånluftsvärmepump från en annan leverantör och endast behöver installation hjälper vi dig självklart med detta.

  Nöjd kundgaranti

  Vi lämnar nöjd kundgaranti på alla våra installationer, för oss är det viktigt att alla parter blir nöjda med uppdraget. Efter utfört arbete lämnar vi intyg på att VVS-installationerna är utförda enligt branschregler Säker Vatteninstallation.

  Trygghet med vårt serviceavtal för NIBE frånluftsvärmepump!

  Vårt serviceavtal är en garanti för en bekymmersfri frånluftsvärmepump. Du som fastighetsägare och bostadsrättsförening kan teckna serviceavtal direkt med oss där frånluftsvärmepumpservice ingår. Vi erbjuder olika serviceavtal med anpassad intervall efter dina behov.

  Med ett serviceavtal för din frånluftsvärmepumpfår du som fastighetsägare regelbunden tillsyn av sin värmekälla. En driftsäker frånluftsvärmepump som man vet är rätt inställd sparar tid och pengar.

  Vi erbjuder snabb och bra service från vår kunniga personal.

  Om NIBE

  NIBE är Nordens största värmelösningsföretag och en av Europas ledande tillverkare av frånluftsvärmepumpar. NIBEs affärsidé är att leverera kvalitetsprodukter och energibesparande lösningar för olika typer av bostäder och kommersiella byggnader med inriktning på inomhuskomfort och varmvattenuppvärmning. NIBE utbud tar hand om hela konceptet värme, ventilation, kylning och värmeåtervinning.

  Som ett svenskt företag och genom att länge tillverkat olika sorters frånluftsvärmepumpar har det gett Nibe en gedigen kunskap om vad som fungerar i det svenska klimatet. NIBE lägger dessutom stort fokus på att tillverka frånluftsvärmepumpar med lång hållbarhet.

  Nibe värmepumpar logotyp
  Nibe industrier, Nordens största producent av värmepumpar

  Vi utför service på NIBE frånluftsvärmepumpar i hela Stockholm län och alla dess kommuner.

  Känn dig välkommen att kontakta oss för NIBE jour och service. Vi hjälper dig med din NIBE frånluftsvärmepump och Nibe varmvattenberedare oavsett var i Stockholm du bor: Bromma, Danderyd, Huddinge, Hägersten, Järfälla & Jakobsberg, Kungsholmen, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Sollentuna, Sigtuna & Märsta, Södermalm, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby samt Åkersberga.

  Vi hjälper dig med din värmepump från följande serier:

  NIBE S1255, S1155 , FIGHTER 100P, FIGHTER 200P, Fighter 1110, F1110, F1145, F1210, Fighter F1226, Fighter 1250, F1245, F1255, F1155, Fighter 1235, F1345, F1355, F750, FIGHTER 410P, FIGHTER 310P, FIGHTER 410P, Fighter F470, Fighter F370, VVM S320, VVM S325, F2120, F2040, VVM 225, VVM 310, VVM 500.

  Nibe Service Stockholm

  Säker vatten auktoriserat VVS-företag logo
  betalningsmetoder Visa Mastercard Swish Klarna

  Ordinarie Tidsbokning

  Mån – Fre:      07:00 – 16:00
  Lunchstängt: 12:00 – 13:00

  Rörjour 24/7

  För akuta problem erbjuder vi våra tjänster utanför ordinarie arbetstid 24/7.

  08-65 00 144